dinsdag 12 februari 2019

Zwaar beladen houttruck rijdt ongehinderd langs het paleis van de president...

Autoriteiten treden nauwelijks op tegen houttrucks die wet- en regelgeving overtreden



Waar het staatshoofd in het parlement harde maatregelen had beloofd tegen houttransport over de wegen van Suriname, blijken die echter nog een tijd op zich te laten wachten. Op de foto's is te zien hoe vrijdag een zwaar beladen houttruck ongestoord langs het paleis van de president kon rijden. Er zijn, aldus maandag 11 februari 2019, het Dagblad Suriname, klaarblijkelijk nog geen specifieke acties ondernomen om deze vorm van transport een halt toe te roepen. 

De Staat dient de watertransportinfrastructuur in orde te krijgen, alvorens zij deze ondernemers verbiedt om over de wegen van Suriname te rijden. Daarnaast dient de Staat ook te zorgen voor alternatieve werkgelegenheid voor de groep chauffeurs en ondernemers die hun activiteiten niet meer over land zullen mogen uitvoeren.


Tot nu toe heeft de politie geen instructies ontvangen om het houttransport over de weg als verboden te achten. De politie roept een ieder op om gevaarlijke situaties op de wegen te rapporteren aan het centrale nummer 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

In de samenleving leeft echter ook het gevoel, dat de politie machteloos moet toekijken hoe ondernemers hiermee ervandoor kunnen gaan. Vooral in acht nemend, dat dit soort transport niet alleen langs het paleis van de president, maar ook langs vele politieposten, dendert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten