dinsdag 12 februari 2019

Weer Nederlandse vrouwen (22, 35) met cocaïne aangehouden op internationale luchthaven Suriname

BID-team houdt vier vrouwen aan met in totaal ruim 14 kilo cocaïne in bagage

Onder de vrouwen ook een Surinaamse (47) en Française (26)


Het Bestrijding Internationale Drugshandel Team (BID-team) van het Korps Politie Suriname heeft afgelopen weekeinde vier vrouwen op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden met cocaïne in hun bagage, aldus het korps dinsdag 12 februari 2019. 

De 22-jarige Nederlandse J.F., de 47-jarige Surinaamse M.S. en de 26-jarige Française M.K. werden zaterdag aangehouden. Tijdens controle werden in de koffers van deze vrouwen respectievelijk 240, 5.620 en 5.020 gram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De drug was onder andere verstopt in pakken versnaperingen en in een reiskoffer met een zogenaamde dubbele bodem.

De 35-jarige Nederlandse M.P. viel zondag door de mand. Tijdens controle werden twee pakken met cocaïne in haar reisbagage aangetroffen met een gewicht van 3.800 gram. Deze hoeveelheid cocaïne is in beslag genomen.

De verdachte drugskoeriersters en de in beslag genomen drug zijn door het BID-Team overgedragen aan de collega’s van de Narcotica Brigade. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vier vrouwen door de politie in verzekering gesteld ter zake overtreding van de Wet op Verdovende Middelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten