dinsdag 12 februari 2019

Twee vermiste jongens (10, 12) uit inheems Trio-dorp Kwamalasamutu terecht

Waardering voor snelle zoekactie autoriteiten van dc, granman Asongo Alalaparu en bewoners


Twee jongens van 10 en 12 jaar uit het inheemse Trio-dorp Kwamalasamutu, die sinds vrijdag werden vermist, zijn maandagmiddag 11 februari 2019 gevonden, zo bericht Starnieuws. De jongens waren met hun grootvader gaan vissen. Op een gegeven moment besloten zij alleen terug te keren naar huis, aangezien zij honger hadden. Op de terugweg raakten zij echhter verdwaald in het bos. 

Districtscommissaris Theresia Cirino van bestuursressort Coeroeni heeft meteen na het vernemen van de vermissing de autoriteiten in kennis gesteld. Mede dankzij de snelle actie van het Directoraat Nationale Veiligheid, het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing), de ministeries van Defensie, Justitie & Politie, lokale militairen en bewoners, die gelijk een zoekactie op touw hebben gezet, zijn de jongens gezond en wel teruggevonden.

Ondanks dat de jongens heel ver het bos waren ingegaan en angsten hebben doorstaan, hebben ze toch een powisie kunnen meenemen naar hun dorp.

De districtscommissaris (dc) is, evenals de granman Asongo Alalaparu van de Trio’s en bewoners, blij dat de autoriteiten gelijk hulp hebben geboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten