dinsdag 5 februari 2019

Vluchtende verdachte (22) van beroving en mishandeling door politie neeergeschoten

Man belaagde al enige tijd zijn ex-vriendin


De 22-jarige A.P. is gisterochtend, maandag 4 februari 2019, rond tien uur, neergeschoten door de politie, nadat hij tot twee keren toe waarschuwingsschoten genegeerd had. De man wordt ervan verdacht twee strafbare feiten te hebben gepleegd, zo bericht het Korps Politie Suriname, zonder enige locatie te vermelden....

Tegen P. is op 29 januari aangifte gedaan van beroving en wederrechtelijke vrijheidsberoving door zijn ex-vriendin. De vrouw kon de behandeling die ze van hem kreeg niet meer aan en vluchtte weg uit zijn huis. Zij woonde bij hem in. Zij nam haar intrek bij een zus.

P. kwam op een gegeven moment erachter waar zijn ex-vriendin woonde. Vanaf dat moment werd zij door hem belaagd. Op 23 januari deed de vrouw aangifte tegen P. van mishandeling en beroving van een geldbedrag. P. ging zes dagen later naar het woonadres van de vrouw aan en beroofde haar van haar zaktelefoon. Zij deed ook aangifte van dit strafbaar feit.

P. werd gistermorgen gesignaleerd in de omgeving van de woning van de belaagde vrouw. De politie van het bureau Munder werd toen ingeschakeld. Toen P. een politieauto zag aankomen vluchtte hij weg. De politie zette direct de achtervolging in. Sommaties om te blijven staan noch waarschuwingsschoten konden P. ertoe bewegen om zijn vlucht te staken.

Uiteindelijk heeft de politie hem neer moeten schieten, om hem aan te kunnen houden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld en onder politiebewaking in het ziekenhuis opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten