dinsdag 5 februari 2019

Paus Franciscus bereid te bemiddelen in politieke crisis Venezuela

(Bron  foto: Tony Gentile/Pool, Reuters)
President Maduro heeft de Paus een brief gestuurd met verzoek om hulp bij dialoog


Paus Franciscus is bereid om te bemiddelen in de politieke crisis in Venezuela als de partijen erom vragen. Maar, eerst moeten er stappen worden gezet om te proberen alle spelers dichter bij elkaar te brengen, voegde hij eraan toe. 

Franciscus, sprekend dinsdag 5 februari 2019 tot verslaggevers aan boord van zijn vliegtuig na een reis naar Abu Dhabi, bevestigde ook dat de Venezolaanse president Nicolás Maduro een brief aan hem heeft geschreven, maar dat hij die nog niet had gelezen.

Maduro vertelde tegen de Italiaanse omroep Sky TG24 maandag, dat hij een brief aan de paus had gestuurd 'voor hulp bij het proces van het faciliteren en versterken van de dialoog'.


Gevraagd naar een mogelijke directe bemiddelingsinspanning van het Vaticaan, zei de paus: 'Ik zal de brief lezen en zien wat ik kan doen, maar de eerste voorwaarde is dat beide partijen erom vragen. Wij zijn bereid.''

Gezien het falen van eerdere dialogen, waaronder een geleid door het Vaticaan, zijn tegenstanders achterdochtig. Ze geloven dat Maduro ze gebruikt om protesten te onderdrukken en tijd te winnen.

(Suriname Mirrror/RTL Nieuws/The New York Times/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten