dinsdag 5 februari 2019

Gesprekken met alternatieve 'overnemer' Insel Air werpen wellicht vruchten af

Naam kandidaat wordt maandag 11 februari bekendgemaakt

Insel gaat met de nieuwe partij verder waar het met interCaribbean gebleven was


De gesprekken met de alternatieve 'overnemer' van luchtvaartmaatschappij Insel Air nemen steeds serieuzere vormen aan. Deze partij zal het akkoord, zoals dat er lag met interCaribbean Airways, naar alle waarschijnlijkheid gaan overnemen. Bewindvoerder van Insel Air Rogier van den Heuvel zegt vandaag, dinsdag 5 februari 2019, in het Antilliaans Dagblad, dat aanstaande maandag tijdens de homologatie van het Insel-crediteurenakkoord bekend zal worden gemaakt om welke partij het gaat. 

Wanneer de alternatieve overnemer wel met zekerheid kan voldoen aan alle voorwaarden, komt deze direct in de plaats van interCaribbean die dat tot nu toe nog niet heeft kunnen bewijzen. Dit betekent niet, dat de onderhandelingsprocedure met de overnamekandidaat van Insel Air weer van voor af aan moet beginnen. Het akkoord mag volgens de wet namelijk niet veranderen, dus gaat Insel met de nieuwe partij verder waar het met interCaribbean gebleven was. Het zou het proces juist in een stroomversnelling kunnen brengen.

Ondertussen is het beslag van Insel Air op de brandstof van een van de vliegtuigen van interCaribbean nog altijd van kracht. Nadat het gerecht op Sint Maarten op woensdag 30 januari had bepaald dat Insel het beslag moest opheffen, zodra interCaribbean zijn bankgarantie van 500.000 dollar had verstrekt, is de situatie status quo. Dat bevestigt zowel de bewindvoerder van Insel als de lokale advocaat van interCaribbean.

De bankgarantie moet worden verstrekt, volgens de uitspraak van 30 januari, omdat interCaribbean in gebreke is gebleven om het vonnis van het Kort Geding van het gerecht op Curaçao van 28 december 2018 na te leven. Daarin is vermeld, dat zij voldoende zekerheid voor de homologatie (goedkeuring) van het Insel-crediteurenakkoord moest verschaffen en als zij dat niet doet verbeurt zij een dwangsom van een half miljoen dollar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten