vrijdag 15 februari 2019

Minister Dodson initieert in Inda samenwerkingsverband met Indiase ministerie van 'Petroleum, Oil and Gas'

Mogelijke uitbreiding van Staatsolieraffinaderij in samenwerking met India wordt bestudeerd

Overheidsgebouwen gaan voorzien worden van zonnepanelen van de International Solar Alliance (ISA) in Haryana, India


In de marge van de PetroTech Conferentie 2019, die van 11 tot en met 14 februari is gehouden in Greater Noida in de staat Uttar Pradesh, India, heeft minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen samenwerkingsverbanden besproken met zijn Indiase collega Dharmin Padhan. Tijdens het bilateraal overleg werd de mogelijkheid van een gemeenschappelijke werkgroep besproken. Deze commissie, die zal bestaan uit deskundigen van beide ministeries, zal de komende periode nog via diplomatieke kanalen geïnitieerd worden. Dit bericht vandaag, vrijdag 115 februari 2019, de Ware Tijd

Daarna zullen Natuurlijke Hulpbronnen en het Indiase ministerie van Petroleum, Oil and Gas een samenwerkingstraject uitzetten dat op regelmatige basis zal worden uitgevoerd. Vooralsnog zal de nadruk liggen op capaciteitsversterking door India en bio-brandstoffen. Ook zal een mogelijke uitbreiding van de Staatsolieraffinaderij in samenwerking met India worden bestudeerd.


Dodson heeft tijdens de ministeriële sessie van de conferentie aangegeven, dat Suriname als land met enorm veel tropisch bos een bijdrage levert aan de bevordering van gebruik van hernieuwbare energie.

Dodson bedankte de Indiase regering voor haar steun bij de elektrificatie van het binnenland middels zonne-energieprojecten. Hij gaf aan dat de regering als een van de prioriteiten heeft om het binnenland van goede stroomfaciliteiten te voorzien. wintig procent van de bevolking van het land woont in het binnenland en voor dit gebied biedt de zonne-energie een mogelijkheid tot elektrificatie via hybride systemen, zei Dodson.

Suriname krijgt 250 solarpompen en zonnepanelen van de International Solar Alliance (ISA) in Haryana, India. De zonne-energiesystemen zijn bestemd voor de staatsgebouwen. De ISA heeft ook toegezegd om het aantal dorpen in het binnenland voor het elektrificatieproject door zonne-energie uit te breiden. Dit project wordt betaald uit een Indiase kredietlijn.

Samen met ambassadrice Aashna Kanhai heeft de bewindsman een werkbezoek gebracht aan de ISA. Dodson heeft een verzoek voor 133 mini-grids gedaan aan de ISA. De organisatie buigt zich over dit verzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten