vrijdag 15 februari 2019

Britse miljardair Richard Branson plant benefietconcert 22 februari voor Venezuela in Colombia

Interim-president Guaidó heeft Branson verzocht benefietconcert te organiseren

- Het concert, dat over de hele wereld live te zien moet zijn, moet plaatsvinden in grensstad Cucuta
- Maduro: 'Mijn regering heeft geheime gesprekken gevoerd met een gezant van de Amerikaanse regering'


De Britse miljardair en stichter van het Virgin-imperium Richard Branson plant een benefietconcert in Colombia om de wereld bewust te maken van wat er in Venezuela gaande is en om fondsen voor humanitaire hulp in te zamelen.

Branson zegt, dat onder meer de zelf uitgeroepen interim-president Juan Guaidó hem heeft verzocht een benefietconcert te organiseren. Het concert, dat over de hele wereld live te zien moet zijn, zou plaatsvinden in de grensstad Cucuta, waar de afgelopen dagen hulp voor het Venezolaanse volk zich heeft opgestapeld.



De Venezolaanse president Nicolás Maduro wil de hulp echter niet binnenlaten, omdat hij er een voorwendsel voor een militaire interventie in ziet. Guaidó zegt dat de hulp niettemin op 23 februari het land zal binnenkomen.

Het concert met internationale en regionale acts is voor 22 februari gepland. Branson wil op zestig dagen tijd 100 miljoen dollar bijeenbrengen en ijvert voor het openstellen van de grens.



Vijfentwintig landen hebben intussen ook al 100 miljoen dollar hulp voor Venezuela beloofd. Dit heeft de Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton donderdag na een conferentie van de Organisatie voor Amerikaanse Eenheid (OAE) omtrent humanitaire hulp voor Venezuela in Washington gezegd. Het Zuid-Amerikaanse land kampt onder meer met grote tekorten en ondervoeding.

Maduro van zijn kant heeft donderdag 14 februari 2019 tijdens een interview met het Amerikaanse persbureau Associated Press gezegd, dat zijn regering geheime gesprekken heeft gehad met een gezant van de Amerikaanse regering.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken zou in New York verschillende ontmoetingen hebben gehad met Elliott Abrams, de speciale Venezuela-gezant van de VS. De ontmoetingen zouden meerdere uren hebben geduurd.

Maduro liet verder weten 'open te staan voor nieuwe ontmoetingen privé, in het openbaar of in het geheim'. Verder zei Maduro graag de Amerikaanse president Donald Trump te ontmoeten om te spreken over het conflict rond de Amerikaanse erkenning van Juan Guaidó als Venezuela’s rechtmatige leider.

(Suriname Mirror/Belga/The Washington Post/NRC/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten