maandag 7 januari 2019

Zes trouwe honden rennen kilometers achter ambulance met hun dakloze baasje naar ziekenhuis in Brazilië

Honden van Luiz wachten meer dan 24 uur bij ingang ziekenhuis op hem....


Zes trouwe honden hebben meer dan 24 uur gewachten op hun dakloze baasje Luiz buiten een ziekenhuis in Brazilië, nadat hij daar met spoed naar toe was vervoerd na een beroerte. 

Een video legt het opmerkelijke moment vast, waarop de trouwe honden arriveren bij het ziekenhuis Santa Casa in Cianorte, Zuid-Brazilië nadat ze de ambulance enkele kilometers hebben achtervolgd, direct naar de deuren van het ziekenhuis.

De toegewijde huisdieren weigerden afgelopen woensdag de ingang van het Santa Casa-ziekenhuis..



Ze bleven waakzaam buiten de instelling en huilden urenlang, volgens waarnemers. Luiz, die al meer dan 20 jaar op straat leeft, werd de volgende dag ontslagen, maar vertrok met zijn broer via een andere ingang.


De honden, die hij als zijn familie beschouwt, bleven wachten totdat hij zou opduiken. Ze gingen alleen weg toen hun meester terugkeerde om ze op te halen.

Simone Zilane, een vrijwilligster bij dierenwelzijnsgroep de Amigos de Patas, filmde de zorgzame honden die de deur van het ziekenhuis bewaakten. Ze zei tegen het Braziliaanse mediabedrijf G1: 'De honden waren wanhopig. Ze volgden de ambulance, renden achter de wagen aan en kwamen net op het moment dat Luiz het ziekenhuis werd binnen gebracht. Ze werden kwaad toen ze hem naar binnen brachten en jankten non-stop bij de ingang.'

Na een tijdje gingen ze op de grond liggen en weigerden te vertrekken.

'Toen we ons realiseerden dat Luiz was ontslagen en zijn huisdieren nog steeds op hem aan het wachten waren ging een van onze vrijwilligers hem halen bij het huis van zijn broer en bracht hem naar de plaats waar de honden nog op hem wachtten. Hij had zich niet gerealiseerd dat ze al die tijd buiten waren geweest, maar hij was niet zo verrast', voegde ze eraan toe.

De honden waren dolenthousiast toen hun baasje opdook. Volgens Amigos de Patas is Luiz gediagnosticeerd met psychiatrische problemen, maar hij weigert al jaren hulp te accepteren van dakloze liefdadigheidsinstellingen en zijn familie. Blijkbaar leeft hij het liefste op straat met zijn zwerfdieren.


(Suriname Mirror/The Daily Mail/Olhar Animal/Twitter/YouTube

Geen opmerkingen:

Een reactie posten