maandag 7 januari 2019

Karta-Bink (PL): 'Meer mensen zijn in de armoede gestort'

Regering trekt dit jaar ruim Srd 13.5 miljoen uit voor levensmiddelenpakketten....

'Het volk heeft de oplossing voor deze situatie in eigen handen'


De regering heeft voor dit jaar ruim Srd 13.5 miljoen uitgetrokken voor levensmiddelenpakketten. Vorig jaar was Srd 3.9 miljoen begroot. Volgens Assembleelid Ingrid Karta-Bink van de Pertjajah Luhur (PL) wil dit zeggen, dat meer mensen het pakket nodig hebben en dat meer mensen in de armoede zijn gestort, zo bericht Starnieuws vandaag, maandag 7 januari 2019.

Karta-Bink sprak zaterdagavond op de 'Opo Yari' bijeenkomst van de partij te Mariënburg, Commewijne. Zij hield de mensen voor, dat Srd 100 wordt betaald voor een pakket, maar vraagt zich af waar al het geld naartoe gaat. In het parlement zijn hierover vragen gesteld. Zo willen de Assembleeleden weten wie allemaal in aanmerking komen voor een pakket en waar het geld naar toe gaat. Tot op heden hebben zij geen antwoord gekregen. Tot nu toe is er geen enkele inventarisatie, zei Karta-Bink.

Ze zei ook, dat het geenszins waar is dat het een NDP-pakket is. Zij benadrukte, dat het gaat om een lanti pakket. 'NDP-plus regering e pina unu', stelde ze. Zo kostte een brood vroeger Srd 3.50 en moet nu Srd 8 neergeteld worden. Melk, dat vroeger Srd 3.50 kostte, heeft nu een prijs van Srd 10, terwijl voor 10 kilo rijst niet meer Srd 16 wordt betaald, maar Srd 36. Door de koersontwikkeling is het geld van de burger meer dan 100% gedevalueerd, sprak de PL-parlementariër.

Het volk heeft de oplossing voor deze situatie in eigen handen, liet het Assembleelid weten. Dat is wanneer het in 2020 naar de stembus gaat. Dan moeten ze zich niet meer laten misleiden.

Haar boodschap voor 2019 luidt: 'Maak iedereen bewust dat de regering Bouterse-Adhin naar huis moet, dat we een beter leven verdienen en dat de verantwoordelijkheid daarvoor in onze eigen handen ligt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten