maandag 7 januari 2019

Politiefunctionarissen negeren eigen regels

Bijna alle leden van de Politiebond lopen rond met zichtbare tatoeages

De waarnemend korpschef toont geen daadkracht en verdere verloedering wordt gevreesd


Het is opvallend, dat de laatste tijd heel wat leden van het Korps Politie Suriname (KPS) zichtbare tatoeages hebben. Bijna alle leden van de Politiebond lopen rond met zichtbare tatoeages, ook bestuursleden. 'Het KPS is een gettopad ingeslagen', zegt een kenner van het KPS. Bij de vrouwelijke politiefunctionarissen zijn ook lange nagels verboden. Toch ziet men, dat deze regels alleen in het keuringsreglement staan, maar  de naleving daarvan niet wordt afgedwongen. Volgens het politiekeuringsreglement is dit verboden en kan een tuchtstraf tot ontslag volgen, zo schrijft het Dagblad Suriname maandag 7 januari 2019. 

Toen commissaris van politie Humphrey Tjin Liep Shie de scepter zwaaide als korpschef heeft hij tegen politiefunctionarissen die zonder hoofddeksel op een plaats delict aanwezig waren, een maatregel getroffen en moesten zij op korpsrapport verschijnen.

In de laatste jaren blijkt, dat de KPS-leiding deze overtredingen van politiefunctionarissen negeert. In een gedisciplineerd korps heb je politiefunctionarissen die niet meer voldoen aan een representatief voorkomen. In het politiekeuringsreglement staan alle gedragscodes waaraan de politie moet voldoen.

De waarnemend korpschef toont geen daadkracht en pakt deze zaken niet aan waardoor een verdere verloedering wordt gevreesd van het KPS. Het steeds over de schreef gaan van politieambtenaren is duidelijk ook een voorbeeld van het falend toezicht op de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten