vrijdag 4 januari 2019

Voetganger in Braziliaanse stad Ubatuba gedood door neerstortende helikopter...

Piloot en twee passagiers licht gewond geraakt


Een helikopter, model R44 PR-RMZ met drie mensen aan boord is dinsdag 1 januari 2018 neergestort in de wijk Itaguá van de stad Ubatuba, een populaire badplaats in de zuidoostelijke Braziliaanse deelstaat Sao Paulo. De piloot en de twee passagiers ontsnappen met lichte verwondingen, maar een voetganger belandde onder het gecrashte toestel en was op slag dood.

Een dramatische video van de crash werd gemaakt door Vivian Carolina Cataldo 34, die in de helikopter zat toen deze neerstortte. Ze was op een panoramische tournee geweest door Ubatuba. Op de beelden is te zien, dat het toestel opstijgt en Cataldo filmt het landschap met haar echtgenoot, Paulo Thiago Alves, 38, naast de piloot.




Terwijl de helikopter over de baai vliegt, klinkt plotseling een alarm en begint de helikopter plotseling neer te storten. De piloot kan niets doen om te voorkomen dat de helikopter, een Robinson R44 Raven II, tegen de grond klapt en de impact kan worden gehoord als er meer alarmsignalen klinken na de klap.

De helikopter stortte neer op voetganger Alessandro Correia Leite, 42, die ter plekke stierf. De piloot en zijn passagiers - een getrouwd stel uit de stad Bauru in de staat Sao Paulo - ontsnapten uit het wrak met slechts lichte verwondingen.



De politie zei, dat de helikopter net was vertrokken en zich in de eerste minuut van de vlucht bevond. toen het hoogte begon te verliezen.

Vader Antônio Correa Leite Neto vertelde mediagigant G1, dat hij net voordat zijn zoon stierf koffie  met hem had gedronken.



Lokale politicus Bruno Aragão zei, dat hij met de vrouwelijke passagier van de helikopter had gesproken en dat ze een licht had gezien voordat het toestel neerstortte.

De crash wordt nog onderzocht en de politie heeft geen indicatie gegeven van de oorzaak. De helikoptertour werd georganiseerd door Helicon Táxi Aéreo, die zei dat ze het incident betreurden en voegde eraan toe, dat ze de familie van het slachtoffer zou helpen.

Het gewonde stel werd na behandeling al uit het ziekenhuis ontslagen.

(Suriname Mirror/g1.globo.com/The Daily Mail/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten