vrijdag 4 januari 2019

Paleontoloog gelooft dat er een schat aan fossielen in Mexico is

Tentoonstelling 'Dinosaurios Hechos en Mexico' in museum in Monterrey, Nuevo Léon



Paleontoloog gelooft dat er een schat aan fossielen in Mexico is. Een deel van wat ontdekt is, is te zien op een Mexicaanse dinosaurustentoonstelling in Nuevo León. Voor paleontologen is Mexico een vruchtbare bodem die zijn volledige potentieel nog moet bereiken. 

Maar, een deel van wat is bereikt, is te zien op de tentoonstelling Dinosaurs Made in Mexico in het Planetario Alfa-museum in Monterrey, Nuevo Léon. Het laat enkele van de ontdekkingen zien die in de loop van de jaren zijn gedaan, vooral in de noordelijke uithoeken van het land.

Twee mensen werkten samen met het museum - paleontoloog René Hernández Rivera en paleoartist Luis V. Rey - om de titanen van weleer levend te maken en de kloof te overbruggen in de tijd voor de inwoners van dezelfde geografische regio.

Hernández vertelde de krant Milenio dat hij ervan overtuigd is dat er een schat aan fossielen in Mexico bestaat. Tijdens zijn 40-jarige loopbaan is Hernández betrokken geweest bij de belangrijkste ontdekkingen in zijn vakgebied, zoals de expeditie van 1988 in Parras de la Fuente, Coahuila, die resulteerde in de montage van de eerste Mexicaanse dinosaurus.


Sindsdien heeft hij zijn carrière gewijd aan het verspreiden van het woord over de negen unieke dinosaurussoorten die te vinden zijn in Mexico, en 20 anderen die, hoewel ze elders zijn ontdekt, nauwe banden hebben met het land.

Hernández gelooft dat er nog steeds veel werk te doen is op het gebied van onderzoek en publieksbereik, inspanningen die gepaard moeten gaan met de strijd tegen fossielen stropers.

Het werk van Luis V. Rey is meer interpretatief dan feitelijk, omdat kunstenaars zoals hij, behalve de gefossiliseerde botten, weinig meer hebben dan enkele hints van schalen, verenkleed, spieren en kleuren om de ware verschijning van de dinosauriërs te verbeelden. Door de samenwerking met andere specialisten in de loop van 20 jaar, biedt hij nu een ander beeld van hoe dinosaurussen eruit kunnen zien.

Dankzij wetenschappelijk onderzoek 'merkten we dat het heel goed mogelijk was dat de dinosaurussen een relatie hadden met de vogels, zoals vandaag is aanvaard', zei de kunstenaar en illustrator. 'Dinosaurussen waren geen monsters', vervolgde hij, 'het waren levende wezens.

Films maken tegenwoordig gebruik van wetenschappelijke vooruitgang om ze te veranderen in de monsterlijke iconen die het publiek van hen verwacht, maar dat moet veranderen.'

(Suriname Mirror/Mexico News Daily/Milenio/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten