vrijdag 4 januari 2019

82-Jarige man na vijf dagen vermist gevonden tussen Colakreek en Zanderij I

Sylvester Williams ging naar Zanderij I om awara’s te gaan rapen te 'Awara Garden'


Sylvester Williams (82), die als vermist was opgegeven bij de politie van het ressort Zanderij, is na vijf dagen terecht, zo meldt het Korps Politie Suriname donderdag 3 januari 2019. De familie van de man deed vrijdagavond 28 december aangifte van zijn vermissing bij het politiebureau. 

Zij verklaarde, dat Williams, die dementeert, rond het middaguur uur zijn woning te Wit Santi verliet om te Zanderij I te 'Awara Garden' awara’s te gaan rapen. Toen de man 's avonds niet terugkeerde naar huis deed de familie aangifte.

Meerdere zoekacties van dorpelingen, politie en militairen leverden niet het gewenste resultaat op. Dorpelingen vonden Williams woensdag levend en kletsnat aan tussen Colakreek en Zanderij I. Per ambulance werd de bejaarde man voor een medische check-up afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

'De familie had de hoop verloren dat ze hun geliefde terug zouden vinden en zou woensdag bij elkaar komen om een kaars aan te maken', zegt buurman Bryan Swedo in de Ware Tijd. Hij coördineerde de zoekactie. 'Hij was sterk verzwakt en kon niet goed praten', schetst Swedo de toestand van Williams toen die werd aangetroffen.

Het is de vierde keer dat de dementerende man in het bos is verdwaald. 'Deze keer is hij het langst in het bos gebleven.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten