vrijdag 4 januari 2019

Dew Sharman, VHP: “President Bouterse en minister Elias zitten niet op één lijn'

Elias: 'Gedurende mijn ministerschap nauwelijks minpunten geconstateerd in uitvoering beleid'

Sharman: 'De president heeft wel laten merken dat er iets niet pluis is in de gezondheidszorg'


Arts en Assembleelid Dew Sharman (VHP) stelt in het Dagblad Suriname van donderdag 3 januari 2019, dat president Desi Bouterse en de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, niet op één lijn zitten wat betreft de situatie binnen de gezondheidszorg. 

In de laatste week van december gaf Elias te kennen, dat gedurende zijn ministerschap nauwelijks minpunten geconstateerd zijn in de uitvoering van zijn beleid, met uitzondering van de bureaucratie. Op 1 januari sprak de president in zijn nieuwjaarstoespraak echter andere taal; vanwege de dreiging dat de gezondheidszorg financieel en organisatorisch vastloopt, zal de regering stappen moeten ondernemen zoals het herzien van de Wet Basiszorg.

Naar zeggen van Sharman zijn de zienswijze van de president en die van de minister zeer tegenstrijdig.

'De president heeft wel laten merken dat er iets niet pluis is in de gezondheidszorg in tegenstelling tot de minister. Hierin schuilt een stukje ongerustheid vanuit de regeringsleider. Vrijwel een ieder uit de medische sector zegt, dat die Basiszorgwet gebreken vertoont, hoe kan de minister alles dan goedpraten?', vraagt Sharman zich af.

Hij brengt onder de aandacht, dat heden ten dage iedereen een basiszorgverzekeringskaart kan afhalen bij het Staatsziekenfonds (SZF). Voor een individu is dit aangenaam, maar de keerzijde van de medaille is dat de medische kosten steeds aan het toenemen zijn. 'Hoe zal de regering deze kosten financieren? Hierover rept niemand een woord', aldus Sharman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten