dinsdag 22 januari 2019

'Snoepreisje' VSJS-bestuursleden Desney Romeo en Quaraisy Nagessersing naar Lausanne, Zwitserland,

Romeo en Nagessersing wonen 82e jaarlijks congres van wereldwijde sportjournalisten organisatie AIPS bij


Waterkant.net bericht vandaag, dinsdag 22 januari 2019, dat Desney Romeo en Quaraisy Nagessersing, respectievelijk voorzitter en penningmeester van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS), deze week in Lausanne, Zwitserland het 82e jaarlijks congres van de mondiale overkoepeling ‘Association Internationale de la Presse Sportive’ (AIPS) bijwonen. 

De AIPS is een wereldwijde sportpersorganisatie waarbij 144 landen zijn aangesloten. Zij telt 8500 kaarthouders en is gevestigd in Lausanne. Het congres duurt van 21 tot en met 24 januari.

Romeo en Nagessersing arriveerden gisteren  in Lausanne. Vanuit Nederland waren ze eerder op de dag gevlogen naar Genève en vervolgden met de trein hun reis naar de eindbestemming.

De AIPS Sport Media Awards Ceremony vond gisteren plaats in het Lausanne Palace Hotel.




Het 82e congres wordt vandaag officieel geopend. Daarvoor heeft elk van de continenten (AIPS Europe, AIPS Africa, AIPS America en AIPS Asia) zijn eigen vergadering. Bij de vergadering van AIPS America zal aandacht worden besteed aan het congres en de Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten later dit jaar in Colombia.

Wat het belang is van de aanwezigheid van Romeo en Nagessersing in Lausanne voor de Surinaamse sportjournalistiek is onduidelijk.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten