dinsdag 22 januari 2019

Premier Mark Rutte: 'Wat we hier zien, is het ontstaan van een nieuwe economie'

Curaçao en Nederland tekenen MoU's ter modernisering samenwerkingsrelatie

(Bron foto: Regering van Curaçao/Facebook)

Op de eerste dag van de Bon Biní for Business Summit zijn acht Memoranda of Understanding (MoU’s) en Letters of Intent (LoI’s) getekend en is als afsluiter een convenant overeengekomen tussen Curaçao en Nederland waarmee partijen beogen de samenwerkingsrelatie tussen de landen te moderniseren, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 22 januari 2019.

De Nederlandse premier Mark Rutte sprak van een groot succes en de minister-president van Curaçao Eugene Rhuggenaath zei voldaan: 'Ik ben trots op Curaçao.' 

Ten overstaan van de pers blikte Rutte terug op de eerste dag van de summit. 'Ik ben enorm onder de indruk. Je ziet hoe op een prachtige manier ondernemers van Curaçao en van Nederland schouder aan schouder staan om economische ontwikkeling aan te jagen. Wat we hier zien, is het ontstaan van een nieuwe economie.'

Dat economische groei het grootste doel is van de summit, bleek bij de afsluiting van de eerste dag gisteren, toen Rutte en Rhuggenaath in aanwezigheid van de media hun handtekening plaatsten onder het samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’.


Curaçao heeft het plan ‘Groeistrategie Curaçao Integraal en Samen’ opgesteld, niet alleen ter bevordering van economische groei, maar ook van het financieel beheer en de overheidsorganisatie van Curaçao. Nederland is gevraagd om samenwerking bij de uitvoering van dit plan. Concreet houdt dit in dat Nederland de Curaçaose regering zal ondersteunen bij uitdagingen op onder andere het gebied van de overheidsfinanciën.

'Het biedt meer mogelijkheden om op een duurzame manier verbeteringen door te voeren voor de economie, het financieel beheer en de overheidsorganisatie, en niet alleen geleid te worden door de kortetermijnproblemen met de begroting, zoals die onder meer worden geïdentificeerd door het College financieel toezicht', aldus de regering in een schriftelijke verklaring.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten