dinsdag 22 januari 2019

'Regering vraagt al drie jaar tevergeefs internationale ondersteuning voor aanpak drugshandel...'

Bouterse: 'Regering is trots op haar veiligheidsdiensten en haar in deze ondersteunende diensten'


President Desi Bouterse erkent, dat Suriname niet gespaard blijft van internationale drugsproblematiek. Hij heeft vanmiddag, dinsdag 22 januari 2019, in De Nationale Assemblee aangegeven, dat de regering al drie jaar om ondersteuning vraagt voor de aanpak van drugs aan buitenlandse organisaties die in de wereld bekend staan om drugsbestrijding, zonder die bij naam te benoemen. Dit schrijft Starnieuws.

Bouterse deelde mee, dat de regering zal doorgaan met de aanpak van de grensoverschrijdende criminaliteit met steun van anderen in de wereld. Hij voerde aan dat de drugsgerelateerde criminaliteit een groot probleem is dat een integrale benadering vereist. Deze problematiek zal op nationaal niveau, maar zeker vanwege het grensoverschrijdend karakter ervan, ook in overleg met buitenlandse veiligheidsdiensten en waar nodig met inschakeling van buitenlandse dienstverlening ter zake worden aangepakt.

'Voorzitter, ter uwe informatie, reeds drie jaren vraagt deze regering ondersteuning aan organisaties die bekend zijn in de wereld, die een specialisatie hebben met betrekking tot drugsbestrijding om hier op onze kosten in Suriname, onder leiding van uiteraard de minister van Justitie, werkzaamheden te komen doen. Al drie jaar. Het niet komen zal wel een bepaalde reden hebben. Maar, wij zijn er van overtuigd dat wij in staat zullen zijn gezamenlijk, met of zonder ondersteuning van al die geweldigheden, dat er andere geweldigheden in de wereld zijn, die ons wel zullen helpen, welke straks op een andere wijze wordt geïnterpreteerd. En dat men aangeeft er wordt politiek gespeeld. Ik zeg het een beetje in tongen, mevrouw de voorzitter, maar zij die oren hebben, horen.' 

Wat de recente drugsvangst op de Jules Sedney haven betreft, vindt de regering het nodig om 'hier in uw geacht college aan te geven, dat de regering trots is op haar veiligheidsdiensten en haar in deze ondersteunende diensten. Laat mij dat hier duidelijk zeggen. Met de beschikbare middelen zijn deze diensten erin geslaagd om, na nauwkeurig onderzoek, analyse en opsporing, een dergelijke omvangrijke drugsvangst te doen.' De president merkte op, dat als het mogelijk was in De Nationale Assemblee, hij zou vragen om te applaudisseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten