donderdag 3 januari 2019

Nederlander (53) wurgt tijdens ruzie zijn 43-jarige echtgenote Gaitrie Jagroep

Man, echtgenote en zoontje (4) sinds 27 november met vakantie in Suriname en zouden 3 januari terugkeren naar Nederland


De 43-jarige Gaitrie Jagroep uit Rijswijk, Nederland, is vandaag, donderdag 3 januari 2019, door haar man tijdens een ruzie gewurgd en overleden. De politie van het ressort de Nieuwe Grond kreeg om half acht vanochtend de melding dat op een adres aan de Mijn Gelukweg, een zijstraat van de Welgedacht C-weg in Wanica, een vrouw in een woning het leven zou hebben gelaten, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Agenten vonden de vrouw roerloos in de keuken op de vloer. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Haar 53-jarige man M.K. werd met hun 4-jarige zoon in de woning aangetroffen.

Hij verklaarde aan de politie, dat het gezin op 27 november 2018 met vakantie naar Suriname was gekomen en vandaag terug zou keren naar Nederland. Gedurende hun vakantie hadden de man en vrouw constant ruzie en dat was vanochtend weer het geval.

Volgens de man bevonden hij en zijn partner zich in de keuken en op een bepaald moment greep de vrouw naar een kapmes waarmee zij hem te lijf wilde gaan. Met zijn een hand hield K. de hand van Gaitrie met het kapmes vast en met zijn andere hand drukte hij tegen haar keel. De man schakelde de politie in toen hij merkte, dat de vrouw niet meer bewoog.

Het kapmes is aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Het gezin heeft de Nederlandse nationaliteit. Het 4-jarig zoontje zal bij familieleden in Suriname worden ondergebracht. De afdeling Forensische Opsporing en de recherche van regio Midden onderzoeken deze zaak verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten