donderdag 3 januari 2019

Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) wordt een directoraat

(Bron foto: NII)
Nieuwe directeur Dennis Menso moet het imago van het CBB verbeteren


Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) wordt een directoraat. De aanzet hiertoe wordt dit jaar nog gegeven. Dit heeft minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BiZa) gisteren aangekondigd bij de wisseling van de wacht, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, donderdag 3 januari 2019. De nieuwe CBB-directeur is Dennis Menso (NDP). Hij neemt het roer over van Natasha Arupa-Wong-Swie-San, die van februari tot en met 31 december 2018 belast was met de waarneming.

Menso heeft van minister Noersalim onder meer de opdracht meegekregen om het imago van het CBB te verbeteren. Ook moet de nieuwe CBB-directeur ter optimalisering van de dienstverlening zorgen voor de uitvoering van het al voorbereide, op maat gesneden kwaliteitsmanagementsysteem.

De bewindsman gaf aan Menso mee, dat er ontzettend veel werk te verzetten is op het bureau. Arupa-Wong-Swie-San bedankte als scheidende waarnemend CBB-directrice de personeelsleden voor de ondersteuning en medewerking die zij gedurende haar waarneming heeft mogen ontvangen. Zij hoopt dat de nieuwe directeur ook dezelfde ondersteuning mag genieten die zij heeft gehad.

Voor Menso is het CBB-directeurschap een uitdaging die hij niet uit de weg gaat. Het professionaliseren van het CBB en de dienstverlening is voor hem een pre. Aan de CBB'ers gaf hij mee dat er heel hard gewerkt zal moeten worden, maar dat daarbij ook eerlijkheid en transparantie is vereist.

De wachtwisseling vond plaats in aanwezigheid van minister Noersalim, BiZa-directeur Putridewi Amatsoemarto, alsook staf en personeel van het CBB. Tot de aanwezigen behoorden ook Ronald Hooghart als bondsvoorzitter tevens voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties en Anton Paal als beleidsadviseur van het CBB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten