donderdag 3 januari 2019

Mexico heeft binnenkort 's werelds hoogste standbeeld van Jezus Christus

Bedenker Eduardo Verástegui Córdoba wil ​​erfenis van vrede achterlaten voor de staat waarin hij is geboren



Mexico zal binnenkort 's werelds hoogste standbeeld van Jezus Christus hebben. De huidige recordhouder voor het grootste standbeeld van Jezus Christus in de wereld is de Cristo de la Concordia in Cochabamba, Bolivia. Het nieuwe beeld zal bijna twee keer zo hoog zijn als de huidige recordhouder. 

Begin dit jaar zal worden begonnen met de bouw van wat het hoogste standbeeld ter wereld van Jezus Christus moet worden. Het project zal de huidige recordhouder, de Cristo de la Concordia, die iets meer dan 40 meter hoog is, bijna twee keer zo hoog maken en doen lijken als een dwerg.

Cristo de la Paz (Christus van de Vrede) strekt zich uit naar de hemel en torent 77 meter omhoog boven de Mexicaanse staat Tamaulipas, een van de gevaarlijkste staten van de natie. Het project werd bedacht en georganiseerd door Eduardo Verástegui Córdoba, een Mexicaanse acteur die inheems is in Tamaulipas.


Mexico News Daily meldt, dat Verástegui zei dat het doel van het project is om een ​​erfenis van vrede achter te laten voor de staat waarin hij is geboren. Het beeld laat de uitgestrekte armen van Christus zien, alsof hij een ondersteunende knuffel biedt. De constructie zal worden uitgevoerd door Fernando Romero, wiens firma de luchthaven van Mexico-Stad heeft ontworpen, bovenop een uitgestrekte esplanade die groot genoeg is voor een menigte van 10.000 mensen.

Ontwikkelaars hopen het gebied te veranderen in een bloeiende hotspot voor pelgrims en toeristen, die zullen kunnen profiteren van de vele faciliteiten en diensten die komen, waaronder een kerk, restaurants, winkels, een congrescentrum, een schuilplaats voor pelgrims, een hotel, een amfitheater, een ambachtenmarkt, kabelbaanstations en een woonwijk.


Verástegui zei dat hij van plan was naar Rome te reizen om zijn project aan paus Franciscus voor te stellen. Hoewel er geen details zijn vrijgegeven met betrekking tot de kosten of de financiering van het project, zei de katholieke kerk dat de bouw begin 2019 zou moeten beginnen. Promoters van het standbeeld werden aangehaald en zeiden, dat de Christus van de Vrede 'een boodschap van geloof, liefde, hoop en vrede' vertegenwoordigt.

(Suriname Mirror/Aleteia/El Diario de Victoria/Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten