vrijdag 11 januari 2019

Kort Gedingrechter voorkomt vooralsnog veiling RCR Zorghotel

Instelling krijgt twee maanden de ruimte om zaken in orde te krijgen

Zorghotel zou werken aan een schuldovername


De Kort Gedingrechter heeft gisteren het RCR Zorghotel, aan de Anton Dragtenweg, ruimte gegeven om onder een op handen zijnde veiling uit te komen. Notaris Dew Kalisingh zou vandaag, vrijdag 11 januari 2019, de zorginstelling in opdracht van de Nationale Ontwikkelingsbank en de Hakrinbank veilen, zo bericht de Ware Tijd. 

Eind september had de rechter op de ochtend van de veiling het Zorghotel reeds drie maanden de tijd gegeven om haar financiële zaken op orde te krijgen. In feite zit de instelling sedert de oprichting in zwaar weer, aangezien projecties geen werkelijkheid werden.

Advocate Joan Nibte, die het RCR Zorghotel bijstaat, kon weer voorkomen dat de veiling doorgaat. De instelling krijgt twee maanden de ruimte om zaken in orde te krijgen.

Het Zorghotel heeft kunnen hardmaken, dat het erg dicht bij een schuldovername is, waardoor de veiling door de banken kan worden voorkomen. Het Zorghotel biedt verschillende poliklinische diensten en is ook een dialysecentrum. Het werd in 2011 geopend met als doel vooral Surinaamse Nederlanders aan te trekken voor behandeling en rustige revalidatie in Suriname. Maar, gewijzigde wetgeving rond die tijd in Nederland, maakte het commercieel onmogelijk.

Na twee moeizame jaren als medische instelling, besloot het management het roer om te gooien en werd het RCR Zorghotel opgesplitst in het Medical Center en Grand Riverside Hotel, waarvoor 24 van de 58 kamers werden gereserveerd. In 2012, toen duidelijk was dat het bedrijf in zwaar weer zat, was er sprake van dat het Kabinet van de President het pand wilde overnemen. Er werd voor enige tijd een verdieping afgehuurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten