vrijdag 11 januari 2019

Ennia Curaçao woedend op broker Aon Dutch Caribbean

Aon Dutch Caribbean wijst klanten met Ennia-polis op risico’s verzekerd te zijn bij Ennia


Ennia heeft verbolgen gereageerd op een brief waarin broker Aon Dutch Caribbean klanten met een Ennia-polis wijst op de risico’s van verzekerd zijn bij deze maatschappij, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 11 januari 2019.

Ennia wordt ongunstig beoordeeld door Aon’s Market Security Committee, zo schrijft de lokale directie. Om dit te bepalen kijkt deze interne Aon-commissie naar bepaalde zaken die onder andere verband houden met de openbaarmaking van financiële cijfers. De Ennia-top is ‘teleurgesteld en boos’ over deze actie van businesspartner Aon, waarmee jarenlang is samengewerkt., aldus directeur Reinald Curiel.

Klanten worden onnodig ongerust gemaakt. Weliswaar is de noodregeling van toepassing, maar de Centrale Bank CBCS heeft bij herhaling publiekelijk gesteld dat Ennia normaal aan haar verplichtingen kan voldoen.

Verder is Aon niet consistent, meent Curiel. Want terwijl Aon Dutch Caribbean klanten Ennia-polissen afraadt, neemt Aon Benfield in Nederland wel aanzienlijke bedragen premies aan om Ennia te herverzekeren. 'Dus dán is er wel vertrouwen.' En hoewel ten tijde van de noodregeling formeel niet hoeft te worden gepubliceerd, is het wel de bedoeling dat Ennia de jaarcijfers gewoon openbaar zal maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten