vrijdag 11 januari 2019

Advocaten van Parman International: 'Noodregeling voor Ennia Groep leidt tot forse verliezen op beleggingen' - Curaçao

Vlak voor maatregel stond 560 miljoen gulden aan ‘cash’ op de rekeningen in de VS


Na het uitroepen van de noodregeling voor de Ennia Groep zijn er ‘forse verliezen’ geleden op beleggingen doordat de rekeningen bij Merill Lynch in de Verenigde Staten zijn bevroren. Dat stelt de verdediging van de op Curaçao gevestigde bv Parman International, eigenaar van verzekeringsmaatschappij Ennia, in het Kort Geding tegen de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 11 januari 2019.

Vlak voor de maatregel stond er nog een bedrag van 560 miljoen gulden aan ‘cash’ en ‘cash equivalents’ op de rekeningen in Amerika. Dat bedrag zou nu zijn gedaald naar 410 miljoen gulden. 'Dat betekent een verlies van 150 miljoen gulden op de beleggingen', aldus het pleidooi van de Parman-advocaten.

Eigen schuld, vinden de advocaten van de CBCS op hun beurt. Want Parman werkt niet mee en komt keer op keer haar beloftes niet na. Ook de toezegging aan de rechter in Amerika om de gelden bij Merill Lynch beschikbaar te stellen, krijgt geen vervolg.

Het gaat volgens advocaten Sabine Altena en Karina Keizer van Ox & Wolff in totaal om 250 miljoen dollar waar de Centrale Bank nu niet aan kan komen. Keizer zegt, dat woensdag een motie in de VS is ingediend om CBCS namens Ennia toegang te geven tot de bankrekeningen. 'Nu de medewerking van Parman uitblijft, hebben we besloten eenzijdig een verzoek in te dienen.'

Keizer heeft weinig begrip voor de situatie: 'We kunnen het zo oplossen. Er is genoeg geld. Waarom gebeurt er niets?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten