zondag 27 januari 2019

Drie keren mislukt binnen de NPS tracht Remy Pollack via de NDP Assemblee-pluche te behalen in 2020

Pollack wil NDP ge-/misbruiken voor duidelijk persoonlijk gewin en intentie


Remy Pollack zal gekandideerd worden op de NDP-lijst in Commewijne voor de verkiezingen van 2020. “De bedoeling is dat ik de zaak daar ga trekken en het is mijn streven om lijsttrekker te worden.' Hij zegt als NPS’er drie keer - in 2000, 2005 en 2010 – te hebben meegedongen naar een parlementszetel, maar nooit is gekozen. Hij behaalde in 2005 zelfs 2.116 stemmen, die bleken echter niet genoeg te zijn. 

Hij is de wens blijven koesteren om een zetel in het hoogste college van staat te bemachtigen. 'Ik wil mijn carrière afsluiten als parlementariër', zegt hij zondag 27 januari 2019 in de Ware Tijd.

Nadat Pollack zijn ambitie voor een plek in de Assemblee kenbaar had gemaakt bij de leiding van de NDP, heeft hij besloten om te stoppen als districtscommissaris. 'De twee posten gaan niet samen', stelt Pollack.

Hij voorziet geen moeilijke strijd tegen kandidaten van andere partijen. 'Pollack is een begrip in Commewijne. Ik ben al langer dan 25 jaar in het district en heb op sociaal vlak heel wat gedaan voor de mensen. Zowel klein als groot kennen me en ik ben niet hoogmoedig.' In Commewijne werkte hij jaren als onderwijsinspecteur. Hij was ook voetbaltrainer en leidt een groep die rouwzittingen houdt.

De NDP heeft nu twee van de vier zetels van Commewijne. 'We gaan kijken of we een derde zetel kunnen meepakken.'

Het was volgens Pollack de bedoeling, dat de NPS hem bij de verkiezingen van 2015 zou kandideren in Paramaribo. Pollack, die in Commewijne woont, had zich toen ingeschreven in Paramaribo. Toen hij in 2014 districtscommissaris werd van Commewijne, heeft hij zich weer ingeschreven in Commewijne. Kort nadat hij districtscommissaris werd, maakte hij de overstap naar de NDP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten