zondag 27 januari 2019

ABOP zet hoog in voor 2020-verkiezingen:12 zetels in Assemblee

'Met 12 zetels moeten we in staat kunnen zijn om in het machtscentrum te komen'


De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (ABOP) streeft ernaar om bij de komende verkiezingen 12 zetels te halen. Voor de ABOP, met nu 5 zetels, is dit een groei van meer dan 100%. De partij gelooft in het delen van de regeermacht na de verkiezingen van 2020. Hiertoe is ze bereid samen met de oppositionele partijen vastbesloten te strijden. De strijd is volgens voorzitter Ronnie Brunswijk gericht tegen de NDP. 

Dit kwam naar voren tijdens het congres van de ABOP gisteren met als thema Samen groeien in 2019, aldus Starnieuws vandaag, zondag 27 januari 2019.  De partijvoorzitter riep de verschillende structuren op om eensgezind te werken binnen de partij. 'We moeten blijven geloven in de eenheid binnen de partij. Zonder eenheid zullen we dezelfde fouten weer maken als in 2015', zei Brunswijk.

De partijvoorzitter richtte zich ook voornamelijk tot de ABOP-structuren in Paramaribo. De strijd zal volgens hem in de hoofdstad met 17 zetels het zwaarst zijn. De partij moet daarom heel hard gaan werken in Paramaribo, voornamelijk in de achtergestelde gebieden, zonder de overige districten tekort te doen. Vooral de jongeren hebben volgens hem hiertoe een belangrijke taak. Brunswijk gelooft in een gezamenlijke wederopbouw van dit land. Hij riep de kiezers op om partijen die denken alleen te willen regeren niet te ondersteunen.

De structuren en districtsvertegenwoordigers alsook de verschillende afdelingen waren goed vertegenwoordigd tijdens dit congres. Allen hielden een presentatie en hebben hun plannen met begrotingen uiteen gezet.

Congres-voorzitter Marinus Bee gaf aan, dat 12 zetels realistisch zijn voor de partij. Anderen komen volgens hem met ongeloofwaardige voorstellingen van zetelwinst. 'Als partij willen we geloofwaardig overkomen en na verschillende exercities zijn wij gekomen op 12 zetels. Hiermee moeten we in staat kunnen zijn om in het machtscentrum te komen en de nodige ontwikkeling te brengen voor land en volk.'

Tijdens het congres zijn ook strategieën besproken om het veldwerk te doen. Op weg naar de verkiezingen is een organisatiestructuur geïntroduceerd en aangenomen. Het wetenschappelijk bureau van de partij zal hierbij de nodige richtlijnen geven.

Ook het juridisch team van de partij werd geïnstalleerd. De belangrijkste taak van dit team is om alle juridisch aspecten op weg naar de verkiezingen goed onder de loep te nemen en de partij hiertoe verder te instrueren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten