donderdag 10 januari 2019

Cessna drugsvliegtuigje uit Mexico neergestort in Costa Rica

Piloot, enige inzittende, verbrandt levend in wrak


Een Cessna 210 Centurion is dinsdag 8 januari 2019 neergestort in Costa Rica. De enige inzittende, de piloot, vond de dood. Het vliegtuigje voerde een vlucht uit Mexico uit, volgens lokale autoriteiten met drugs. Het lichaam van de piloot is volledig verbrand aangetroffen. 

De autoriteiten vonden het wrak van het vliegtuig in de buurt van Lomas de Sierpe. De kennisgeving over het ongeval werd gemeld door omwonenden.


Het eerste rapport geeft aan, dat het vliegtuigje landde op een privé vliegveld in Lomas de Sierpe (Roxana de Pococí, Limón). Het bleef ongeveer twintig minuten en is tijdens het opstijgen neergestort. Getuigen zeiden dat het vliegtuigje tussen de 600 en 800 meter vloog en neerstortte in het kanaal van een bananenplantage.

De klap veroorzaakte een explosie en onmiddellijk brand. Het vuur bereikte een grote intensiteit, wat de autoriteiten de indruk geeft dat de brandstoftanks volledig gevuld waren.


De lokale autoriteiten meldden, dat er op de locatie een GPS-geolokalisatie-apparaat is gevonden, kennelijk in goede staat, evenals enkele navigatiekaarten waarin verschillende plaatsen in Midden-Amerikaanse landen waren aangegeven. Ook werden op verschillende punten van de site twee vuurwapens gevonden.



De onderzoekers ontdekten, dat de Cessna uit Mexico kwam en langs de Pacifische kust van Guatemala en El Salvador vloog. Toen, in Nicaragua, stak het over naar het Caribisch gebied om uiteindelijk in La Roxana te landen.

De Cessna 210 Centurion is een zespersoons, éénmotorig vliegtuigje.



(Suriname Mirror Reports/La Nacion/Wings Herald/pulsoslp.com.mx/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten