donderdag 10 januari 2019

Bekend restaurant Boathouse op Brakkeput Ariba, Curaçao, moet 17 januari de deuren sluiten

Sluiting restaurant gevolg van jarenlang juridisch dispuut tussen eigenaren Boathouse en marine



Exploitatiemaatschappij Brakkeput, beter bekend als het bekende restaurant Boathouse op Brakkeput Ariba, moet op 17 januari de deuren sluiten. Dat blijkt uit een vonnis van 1 oktober 2018 en wordt ook bevestigd door militair jurist Egbert Stoel, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 10 januari 2019.

Stoel is de juridische adviseur van de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied, eigenaar van het terrein.

De sluiting van het restaurant is het gevolg van een jarenlang juridisch dispuut tussen de eigenaren van Boathouse en de marine over de te verlenen commerciële diensten op het terrein waar, naast een restaurant, beneden aan het water ook een watersportcentrum is. Tot 2004 beheerde de Koninklijke Marine op het terrein een op watersport gerichte personeelsfaciliteit voor de militairen en hun gezinnen.

Met de vorige eigenaren van Boathouse had de marine in 2004 uit bezuinigingsoverwegingen afgesproken dat zij het hele terrein inclusief gebouwen en inboedel in bruikleen konden nemen.

Als tegenprestatie werd een restaurant geopend waarbij militairen en kustwachtmedewerkers en hun gezinnen tegen gereduceerd tarief konden eten. De restcapaciteit mocht tegen horecaprijzen aan derden ter beschikking worden gesteld, zo legt Stoel uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten