donderdag 10 januari 2019

Karta-Bink (PL): 'President past willekeur toe bij scholieren'

'Is het bouwen van studentenflats belangrijker dan het bouwen van scholen?'

- 'Zijn de scholieren van Para belangrijker dan die van Commewijne?'
- 'De president heeft drie zetels binnengehaald in Para, dus hij accommodeert alleen de bewoners van dit district'


President Desi Bouterse heeft 1 januari een grote verandering aangekondigd voor de studenten van het binnenland. Zo zullen circa 350 studenten in de gelegenheid gesteld worden om in campusvorm huisvesting te genieten. Zij zullen tevens toegang hebben tot diverse recreatiemogelijkheden en ICT-faciliteiten. Voor volksvertegenwoordigster Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur, PL), is dit een nobele gedachte, maar zij ergert zich aan de willekeur die wordt toegepast. 

In haar district Commewijne kampen studenten namelijk al geruime tijd met een tekort aan leslokalen. Desalniettemin besteedt de regering geen aandacht aan deze problematiek. 'Is het bouwen van studentenflats belangrijker dan het bouwen van scholen? Zijn de scholieren van Para belangrijker dan die van Commewijne? Ik vind dat de president op basis van willekeur zijn prioriteiten stelt', benadrukt Karta-Bink woensdag 9 januari 2019 in  het Dagblad Suriname.

Zij is van mening, dat er op het gebied van onderwijs niet gediscrimineerd moet worden; elk kind heeft recht op onderwijs. Zij voert aan, dat er indertijd in verband met de verkiezing van 2015 reclameborden op diverse plekken in Commewijne waren geplaatst voor het neerzetten van scholen. 'En nu zien we niet eens één steen in de grond die een aanwijzing geeft dat er een school komt. Die reclameborden zijn ondertussen zelfs aangevreten door termieten.'

Karta-Bink heeft meerdere malen aangekaart, dat OS Meerzorg (MULO) in een benarde situatie verkeert. De school kan niet functioneren zonder leslokalen te lenen van een LBO en basisschool aan de Commissaris Thurkowweg. 'In het parlement heb ik zo vaak onder de aandacht gebracht dat er op Meerzorg behoefte is aan nieuwe scholen, maar niemand die hieraan gehoor geeft. Het is al drie jaren dat er op het Militairproject (Commewijne) lokalen in aanbouw zijn, maar ook dit kan niet opgeleverd worden.'

Voor Karta-Bink is dit reden genoeg om te veronderstellen dat er politiek wordt bedreven met de toekomst van jongeren. 'De president heeft drie zetels binnengehaald in Para, dus hij accommodeert alleen de bewoners van dit district', aldus Karta-Bink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten