donderdag 10 januari 2019

Strafklacht Maisha Neus tegen Hoefdraad en Wijnerman afgewezen

'Vooralsnog is niet gebleken dat Hoefdraad obligoplafond heeft overschreden in 2016'



Maisha Neus, voorzitster van Strei!, bevestigt vandaag, donderdag 10 januari 2019, op Starnieuws dat procureur-generaal Roy Baidjnath Panday in een brief op 24 december heeft aangegeven, dat het obligoplafond niet is overschreden door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Dit is 'vooralsnog niet gebleken'. 

Neus neemt geen genoegen hiermee en zal zich wenden tot het Hof van Justitie. Als reden hiervoor geeft de procureur-generaal aan dat na politieonderzoek en advies van monetair econoom drs. Anton Caram en de bijstand van S. van Tewarie zou zijn gebleken, dat er niet is gehandeld in strijd met de wetgeving, zegt Neus in een persbericht.

Op 15 augustus 2018 had Neus een strafklacht ingediend tegen de minister en de Administrateur Generaal van het Bureau voor de Staatsschuld, Adeline Wijnerman. Neus stelt samen met onderzoeker Anand Biharie, dat het obligoplafond over het boekjaar 2016 is overschreden. Omdat Neus van mening is dat het antwoord van de procureur-generaal onvoldoende is gemotiveerd, zal ze een klaagschrift, zoals is bedoeld in artikel 4 van de Wetboek van Strafvordering, indienen bij het Hof van Justitie.

Hierin zal een beklag over de ongemotiveerde en onrechtmatige beslissing van de pg worden opgenomen en daarnaast het verzoek aan de rechter worden gedaan een bevel uit te vaardigen zodat de pg alsnog tot strafrechtelijke vervolging moet overgaan, stelt Strei!.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten