donderdag 10 januari 2019

Fundashon Prevenshon op Curaçao verhuist naar een groter pand op het Molenplein

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
Stichting vertrekt naar voormalige politiekantoor bij Brionplein in Otrobanda


Fundashon Prevenshon, dat zich al tien jaar inspant om borst- en baarmoederhalskanker vroegtijdig te detecteren en dus te voorkomen, zal verhuizen naar een groter pand op het Molenplein. Het betreft het voormalige politiekantoor vlakbij het drukbezochte Brionplein in Otrobanda, zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 10 januari 2019.

Het gebouw van Monumentenzorg Curaçao is aangekocht door Stichting Preventieve Geneeskunde, die het huurvrij beschikbaar stelt aan Prevenshon. Naar verwachting in mei aanstaande zal minister van Gezondheid Suzy Camelia- Römer (PIN) het nieuwe onderkomen officieel in gebruik nemen als Caribbean Prevention Center.

Preventie is in het nieuwe jaar 2019 nog meer de drijfveer van Camelia-Römer, samen met Fundashon Prevenshon en Stichting Preventieve Geneeskunde. 'De noodzaak tot preventie geldt voor eenieder', melden zij. 'Zorg dat je er op tijd bij bent en de klachten van je ziekte vóór bent. Probeer een ziekte zoveel mogelijk te vermijden.'

Prevenshon, een initiatief van de internationaal bekende Curaçaose oncoloog Herbert ‘Bob’ Pinedo, ontmaskert de eerste signalen en voorkomt zo mogelijk zelfs dat de ziekte ooit toeslaat. In 2008 was dit een van de belangrijke doelen van de oprichting van Fundashon Prevenshon. Sindsdien vindt gratis screening plaats van borstkanker en baarmoederhalskanker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten