donderdag 10 januari 2019

Visserijsector stelt LVV-minister Soerdjan weer ultimatum

Blijft weer reactie bewindsman uit dan stapt visserijsector naar rechter


Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) krijgt een nieuw ultimatum van de visserijsector. De bewindsman heeft niet gereageerd op een eerder gesteld ultimatum dat woensdag is verlopen. 

Starnieuws schrijft donderdag 10 januari 2019, te hebben vernomen, dat indien Soerdjan niet reageert in drie dagen tijd, de sector naar de rechter stappen zal stappen.

Surinaamse Seafood Associatie, de Federatie van Surinaamse Agrariërs, het Visserscollectief, Suriname National Fisherfolk Organisation en Suriname Industrial Fisheries Cooperative hebben vandaag vergaderd over de ondernemen stappen.

De organisaties hebben op 2 januari via het Avocatenkantoor Lim A Po gevraagd informatie gevraagd over:

- Keuringsrapporten van de zes Chinese fabriekstrawlers; 
- Bevestiging van de afwijzing van de vergunningsaanvragen van ROS National Fisheries; 
- Een overzicht afgegeven toestemmingen 2016-2017-2018. 

Naast de juridische aanpak zal ook de regering worden geïnformeerd over de visserijsector. De boten van Ros National voldoen volgens de visserijsector niet aan de vergunningsvoorwaarden en vormen een bedreiging voor de sector.

De boten zijn nog steeds in de Surinaamse wateren. Een is vandaag bij Centrale voor Vissershavens in Suriname NV (Cevihas) gesignaleerd. Het vaartuig is komen tanken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten