zondag 4 maart 2018

Twee Colombiaanse politieagenten in auto gedood bij aanslag bij de stad Caldono

President Juan Manuel Santos veroordeelt 'laffe moord' op de officieren

(Bron foto: AFP)

Twee Colombiaanse politieagenten zijn zaterdag 3 maart 2018 vermoord toen criminelen een aanslag met granaten en geweervuur pleegden op hun auto, aldus de lokale autoriteiten. De officieren waren in de buurt van de stad Caldono (Cauca), in het zuidwesten van Colombia, toen hun voertuig werd 'aangevallen met een explosief', zei de politie in een verklaring.

Officieren Jorge Andres Quintero, 31, en Jhoan Sebastian Rodriguez, 25, waren onderweg om een man op te halen die werd vastgehouden in een nabijgelegen politiebureau.


De verklaring voegde eraan toe, dat guerrilla's die voorheen met de FARC-rebellengroep actief waren, actief zijn in het gebied, maar niet rechtstreeks schuld hadden.

President Juan Manuel Santos veroordeelde de 'laffe moord' op de officieren op Twitter, en zwoer dat 'de verantwoordelijken zullen boeten':


De vredesovereenkomst van 2016 tussen de regering van Santos en de FARC leidde tot het ontwapenen van bijna 7.000 strijders. De ex-guerrilla's werden een politieke partij met hetzelfde acroniem. Toch weigerden zo'n 1.100 rebellen zich bij de vredesovereenkomst aan te sluiten. De dissidenten zijn vooral betrokken bij drugshandel en illegale mijnbouw, zeggen ambtenaren.

De Colombiaanse autoriteiten blijven het opnemen tegen criminele organisaties, drugskartels met paramilitaire banden, en het Nationale Bevrijdingsleger (ELN), de laatste actieve guerrilla-groep van het land.




(Suriname Mirror/AFP/Twitter/El Tiempo/El Pais)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten