zondag 4 maart 2018

Onder voorzitterschap Somohardjo geen samenwerking Pertjajah Luhur met NDP

'We gaan niet met partij samenwerken die geen grenzen en vrienden kent, maar alleen eigen belang'

(Bron foto: Somohardjo)
'De NDP, althans Bouterse, heeft slechts één doel: nooit in de gevangenis te hoeven gaan'


Zolang Paul Somohardjo voorzitter is van de Pertjajah Luhur (PL) zal de partij niet met de NDP onder leiding van Desi Bouterse samenwerken, omdat Bouterse elke partij met wie hij samenwerkt kapot maakt, meldt de politieke partij zondag 4 maart 2018 in een persbericht, aldus de Ware Tijd,   Somohardjo noemde als voorbeelden de KTPI, PDO, KTPI Nieuwe Stijl, PBO, Nieuw Suriname, BVD en DNP.


'We gaan niet met een partij samenwerken die geen grenzen kent, die geen vrienden kent, maar alleen eigen belang. Macht is het enige dat NDP wil hebben', zei Somohardjo zaterdagavond tijdens de eerste editie van de PL Aktua Festa te Lelydorp. Daar werden de kernvoorzitters van ruim 50 onlangs geïnstalleerde en geherinstalleerde kernen gepresenteerd.

De PL-voorzitter toonde zich bijzonder dankbaar tegenover het goed opgekomen publiek, dat zich niet door intimidatie of vrees heeft laten weerhouden aanwezig te zijn. Somohardjo zei dat de NDP zich van een aantal strategieën bedient om absolute regeermacht te verkrijgen, waaronder omkopen en inbraakpolitiek.

'De NDP, althans Bouterse, heeft slechts één doel: nooit in de gevangenis te hoeven gaan. Al moet iedereen daarvoor worden omgekocht. Maar niemand ontkomt zijn lot', zei Somohardjo, die onder anderen verwees naar president Fujimori van Peru, die de gevangenis is ingegaan.

Tegelijkertijd met het omkopen wordt ook inbraakpolitiek gepleegd. Dat heeft de NDP in 1996 gedaan in het huis van de VHP, waarbij een groot deel van deze partij vertrok onder leiding van Dilip Sardjoe en wijlen Atta Mungra, om daarna de BVD op te richten. Hetzelfde is gedaan bij KTPI, met het bekende resultaat. Ook bij de PL is deze inbraakpolitiek uitgeprobeerd, maar de partij staat nog overeind, aldus Somohardjo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten