zondag 4 maart 2018

Restaurant in Belgische Sint-Truiden schrapt dessert ’Rijpe Negerin’ van menukaart na storm van kritiek

Eigenaren restaurant Aen Tafel uitgemaakt voor racisten

(Bron foto: Facebook/Het Nieuwsblad)
IJsje al meer dan twintig jaar op de kaart en zo genoemd op aanraden Congolese vriendin van eigenaren


Een restaurant in het Belgische Sint-Truiden schrapt een van de desserts na een storm van kritiek van de menukaart. Het ijsje met de naam ’Rijpe Negerin’ is niet meer te verkrijgen, zo berichten zondag 4 maart 2018 onder andere het AD en De Telegraaf..

De Facebookpagina van restaurant Aen Tafel kreeg veel boze reacties waarin de eigenaren werden uitgemaakt voor racisten. 'Are you serious? Walgelijk!!! Stelletjes Racisten', luidt een van de reacties.





De coupe ‘Rijpe Negerin’ (Foto: Jozef Croughs/Het Belang van Limburg)
Een - uiteraard 😡- Nederlands stel had een foto van de bon met daarop de naam van het ’racisitsche toetjes’ online gegooid. ’Rijpe Negerin 2 bol’ staat groen omcirkeld. Dus, eerst bestellen, vervolgens heerlijk opgegeten en dan pas jammeren over de naam.... hoe inconsequent en weer een voorbeeld van op hol geslagen Nederlands doorgedraaid overal 'racisme' in zien en de ware betekenis van het woord finaal uit het oog verliezend. In ieder geval zal de heerlijke 'Rijpe Negerin' gesmaakt hebben..., maar dat durft dat stel uit Nederland niet te zeggen.

De eigenaren laten via een bericht op Facebook weten (zie hierna), dat de coupe al meer dan twintig jaar op de kaart staat en deze zo genoemd is op aanraden van een Congolese vriendin van het echtpaar.

'In plaats van ons uit te maken voor racisten, te bedreigen en af te kraken op onze Facebookpagina vraag ik om ons te helpen een nieuwe naam te vinden voor ons lekker ijsje. Laten we aub proberen een beetje verdraagzaam te zijn.'


(Suriname Mirror//AD/Het Nieuwsblad//Facebook/De Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten