zondag 4 maart 2018

Negen mensen gewond door explosief tijdens campagne-evenement Conservatieve Partij in Segovia, Colombia

(Bron foto: Twitter)
Geweld laait op in Colombia richting Congres- (11 maart) en presidentsverkiezingen in mei


Negen mensen zijn naar verluidt lichtgewond geraakt toen een klein explosief explodeerde zaterdag 3 maart 2018 tijdens een campagne-evenement van de Conservatieve Partij in het noorden van Colombia. De aanval vond plaats kort aan het einde van een betoging van Senator Olga Suarez in het mijnstadje Segovia, Antioquia.



Een dag voor de aanval in Segovia overleefde de linkse presidentskandidaat Gustavo Petro een schijnbare moordpoging terwijl hij reisde naar een campagnebijeenkomst in Cucuta, een stad aan de grens met Venezuela. De politie botste met demonstranten in het zuidwesten van Colombia na een betoging met de extreem-rechtse voormalig president Alvaro Uribe.



Na de aanval in Segovia werden pamfletten verspreid waarin de Gaitanista zelfverdedigingstroepen van Colombia (AGC, Autodefensas Gaitanistas) en de lokale mijnbouwfederatie dreigden iedereen die de kandidaten ondersteunt te vermoorden. De paramilitaire groep bevestigde niet onmiddellijk de juistheid van het pamflet of verantwoordelijk te zijn voor de aanval op haar website of social-mediaplatforms.

De mijnbouwfederatie is nooit in verband gebracht met terroristische activiteiten. De ELN guerrillagroep is ook actief in de goudrijke regio.


President Hernan Andrade van de Conservatieve Partij veroordeelde de aanval waarbij twee politieagenten en zeven burgers gewond raakten.
De senior politicus riep de autoriteiten op om de veiligheid van verkiezingskandidaten te garanderen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het gouverneurskantoor hebben niet gereageerd op de laatste aanval.

Colombia zal naar de stembus gaan om op 11 maart een nieuw congres te kiezen en zal in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in mei stemmen.




(Suriname Mirror/Colombia Reports/YouTube/Twitter/El Colombiano/Noticias Ccaracoltv)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten