zondag 4 maart 2018

Venezuela ontkent 'ongewone en buitengewone bedreiging' te vormen voor Amerikaanse veiligheid

'De regering van Venezuela veroordeelt de voortdurende agressie van het Amerikaanse regime'


Venezuela heeft formeel ontkend dat het een 'ongewone en buitengewone bedreiging' vormt voor de Amerikaanse veiligheid, als reactie op de hernieuwde toename van vijandelijkheden tussen de twee naties.

'De regering van de Bolivariaanse Republiek Venezuela veroordeelt de voortdurende agressie van het Amerikaanse regime door de executoriale titel uit te breiden die Venezuela kwalificeert als een 'ongewone en buitengewone bedreiging' voor de Amerikaanse veiligheid', aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag 3 maart 2018.



Het document beschrijft vervolgens het laatste decreet van Washington als bedoeld om 'de omverwerping van de legitieme en constitutioneel gekozen regering van president Nicolas Maduro te bevorderen en te rechtvaardigen'.

Door het uitvoerend bevel uit te breiden, wil het Amerikaanse regime zichzelf presenteren als een slachtoffer, terwijl de hele wereld de VS herkent als de grote 'victimizer' ('moordenaar'). Washington neemt agressie op zich en heeft de wereld veranderd in een steeds onzekerder plaats, wat een reële bedreiging vormt voor de internationale vrede en veiligheid.

De verlenging van de uitvoerende macht, zo vervolgt de verklaring, is een 'misdaad van agressie die strafbaar is volgens het internationale recht' en die probeert buitenlandse interventie aan te moedigen in de zaken van Venezuela en de verkiezingen van 20 mei.

Tegelijkertijd heeft de Boliviaanse president Evo Morales een bericht op Twitter gepost door het laatste gebaar van de Amerikaanse regering tegen de regering van president Nicolas Maduro belachelijk te maken: 'De Verenigde Staten kwalificeren onze zuster Venezuela als een 'bedreiging', maar met de achtergrond van de Verenigde Staten van financiering van coups, het toespreken van verkiezingen in 81 landen en het doden van honderdduizenden met atoombommen in Nagasaki en Hiroshima, vormen de Verenigde Staten de echte bedreiging voor de wereld.', schreef Morales:


(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten