zondag 4 maart 2018

ALBA-lidstaten maandag 5 maart in Caracas, Venezuela, bijeen

Bijeenkomst steun in de rug voor Venezuela


De lidstaten van de Bolivariaanse Alliantie voor de Volkeren van Ons Amerika - Handelsverdrag van Volkeren (ALBA-TCP, Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América - Tratado de Comercio de los Pueblos) zullen elkaar maandag 5 maart 2018 in Caracas, Venezuela, ontmoeten. De bijeenkomst, die zal plaatsvinden in het Miraflores Palace, het hoofdkwartier van de Venezolaanse regering, zal worden gehouden met als doel de steun van de ALBA-TCP-landen te bekrachtigen voor het recht van het Zuid-Amerikaanse land om zijn bestaande politieke ellende op te lossen zonder de inmenging van externe krachten en op democratische wijze. 

De Venezolaanse president Nicolas Maduro zal de vergadering voorzitten, die zal worden bijeengeroepen te midden van politieke, economische en financiële agressie en druk uitgeoefend door de regering van de Donald Trump, regionale bondgenoten en sectoren van de Venezolaanse oppositie.


Terwijl de Venezolaanse regering heeft getracht een akkoord te bereiken met sommige sectoren van de oppositie om de door de VS gesponsorde economische en financiële sancties tegen te gaan en naar nationale verkiezingen te gaan, heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson om een ​​ olie-embargo gevraagd en een militaire staatsgreep gesuggereerd.

Het evenement zal ook worden gebruikt als eerbetoon aan de nalatenschap van Hugo Chavez, de leider van de Bolivariaanse Revolutie, op de vijfde verjaardag van zijn dood.

Onder de landen die deel uitmaken van de Bolivariaanse Alliantie, zijn Venezuela, Cuba, Bolivia, Nicaragua, Dominica, Ecuador, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua en Barbuda, Saint Lucia, Saint Kitts en Nevis, Grenada en Suriname.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten