vrijdag 7 december 2018

Voormalige Major League Baseball-spelers Luis Valbuena en José Castillo dodelijk verongelukt in Venezuela

Auto rijdt in Yarucuy, in het noorden van Venezuela, tegen rotsblok dat op de weg was gerold


Voormalige Major League Baseball infielders Luis Valbuena en José Castillo zijn donderdag 6 december 2018 gedood bij een auto-ongeluk in Venezuela, waar de mannen speelden in een wintercompetitie, zo kondigden hun voormalige teams. 

Details van het incident waren niet onmiddellijk beschikbaar, hoewel volgens lokale berichten Valbuena, 33, en Castillo, 37, in een auto zaten met twee anderen: een coureur en een andere teamgenoot in de winterliga, Carlos Rivero, die ook professioneel honkbal speelde in de Verenigde Staten .



De auto reed in Yarucuy, in het noorden van Venezuela, toen naar verluidt het tegen een rotsblok reed dat op de weg was gerold. Rivero en de coureur overleefden, tweette de lokale baseball nieuwswebsite BeisbolPlay:


Valbuena, geboren in Venezuela, was een 11-jarige veteraan van de majors en speelde met de Seattle Mariners, de Cleveland Indians en de Chicago Cubs. Hij speelde het meest recent voor de Los Angeles Angels als eerste en derde honkman tot augustus, en werd een vrije speler.

Castillo, ook van Venezuela, speelde van 2004 tot 2008 voor een handvol teams in de majors, waaronder de Pittsburgh Pirates, de San Francisco Giants en zijn laatste team, de Houston Astros. Hij speelde later in Japan.

De voormalige teams en teamgenoten van de spelers herinneren zich de mannen op social media. 'We zijn diep bedroefd als we horen over het overlijden van voormalig Angel Luis Valbuena en ex-MLB-infielder José Castillo', tweeten de Angels . 'Onze gedachten en gebeden zijn met hun geliefden tijdens deze tijd van verdriet.'


(Suriname Mirror/NBC News/CNN Espanol/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten