vrijdag 7 december 2018

15 Jaar cel geeist tegen jonge vrouw (22) die ex-vriend met mes doodstak

Vrouw zou volgens getuigen rond hebben gelopen met plan Shakur Merkus te vermoorden


Het Openbaar Ministerie heeft gisteren tegen R. H. (22) vijftien jaar gevangenisstraf met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Zij stond terecht voor de moord op haar ex-vriend Shakur Merkus. 'Met haar egocentrisch denken heeft ze een dierbare van een gezin weggenomen. Ze dacht niet aan wat het gevolg daarvan zou zijn', zei de openbaar aanklager, die constateerde dat er sprake was van moord met voorbedachten rade, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 7 december 2018.

Na een woordenwisseling in zijn dienstauto, op 7 februari van dit jaar, verwondde de verdachte het slachtoffer in de borststreek met een mes. Zij stapte op zijn verzoek uit bij een pompstation aan de Axwijkstraat en ging naar huis. Nadat H. was uitgestapt, reed Shakur Merkus naar het politiebureau aan de Wilhelminastraat, waar hij in elkaar zakte en overleed.

De Officier van Justitie zei, dat het onderzoek uitwijst dat het mes niet van Shakur Merkus was, zoals H. eerder had verklaard. De verdachte zou het mes hebben meegenomen. De getuigen die zijn gehoord hebben nooit een mes in het voertuig van de verdachte gezien.

Uit verklaringen is gebleken, dat de vrouw het slachtoffer met de dood had bedreigd. Zij heeft de man geruime tijd bespioneerd, zeiden de getuigen. Twee mensen getuigden, dat zij het vermoeden hadden dat H. met een plan rondliep om het slachtoffer te vermoorden. Ze vreesden voor het ergste toen zij berichten tussen haar en Shakur Merkus onder ogen kregen.

Het Openbaar Ministerie heeft vastgesteld, dat deze verklaringen op waarheid berusten. De rechter liet de verdachte weten, dat ze op de volgende zitting het woord mag voeren. Of het psychiatrisch rapport in de zaak al gereed is, is niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten