vrijdag 7 december 2018

Minister Pollack-Beighle en haar Indonesische collega Marsudi tekenen op Bali intentieverklaring voor diplomatieke opleiding

(Bron foto: SINDONews/Berlianto)
Ondertekening in de marge van het Bali Democracy Forum in Nusa Dua


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en haar Indonesische collega Retno Marsudi hebben gisteren een intentieverklaring getekend voor de diplomatieke opleiding. 

De ondertekening vond plaats in de marge van het Bali Democracy Forum in Nusa Dua op Bali. Naast de samenwerking voor de diplomatieke opleiding, zijn ook enkele andere kwesties aan de orde gekomen.



Suriname verwacht dat Indonesië zal investeren in palmolie. Ook is investering in de infrastructuur besproken.

Volgens minister Marsudi zal Indonesië Suriname bijstaan in het opleiden van diplomaten. Dit project is enige tijd geleden besproken. Haar land is blij een bijdrage te kunnen leveren in het curriculum. Het Suriname Diplomaten Instituut (SDI) is in december 2017 opgericht.

Minister Beighle benadrukte bij de opening van het SDI het belang van een eigen opleiding, waarin de Surinaamse identiteit centraal staat. Diverse landen en organisaties hebben een bijdrage geleverd aan het opzetten van het instituut, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 7 december 2018 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten