vrijdag 7 december 2018

Vakantie vierende Limburger (56) in Rio de Janeiro, Brazilië, tijdens actie militaire eenheid door kogel geraakt

(Bron foto: Extra Online)
Dochter slachtoffer loopt een schampschot op


Een geboren Horstenaar, die al jaren in Frankrijk woont, is donderdag 6 december 2018 gewond geraakt door een kogel in Brazilië. De 56-jarige man zou volgens het Braziliaans medium Extra Online geraakt zijn in de buurt van zijn buik, aldus 1Limburg.

Het zou gaan om een kogel van een militaire eenheid, die verrast werd door een gewapende bandiet.

De zus van de man laat aan De Limburger weten, dat de man buiten levensgevaar is. 'Hij is in de nacht van donderdag op vrijdag geopereerd aan zijn blaas. Hij is buiten levensgevaar.'

Het slachtoffer is op bezoek bij zijn dochter, schoonzoon en twee kleinkinderen in Brazilië en ging na een dagje strand iets eten bij David’s Bar, een eetgelegenheid niet ver van de Copa Cabana. De zus vertelt, dat op een gegeven moment een militaire eenheid op diezelfde plek een actie uit heeft gevoerd. Eén kogel raakte hierbij de oud-Horstenaar, zijn dochter liep hierbij een schampschot op. De kleinkinderen zouden in orde zijn.

'Voor zover we hebben begrepen, ligt mijn broer nu in een ziekenhuis dat niet echt hygiënisch is. We zijn nu aan het proberen om hem zo snel mogelijk in een privéziekenhuis opgenomen te krijgen', laat de zus aan de krant weten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van het gebeuren, aldus een woordvoerder in De Telegraaf. De Nederlandse ambassade houdt contact met de familie van de man in Brazilië en is bij hem op bezoek geweest in het ziekenhuis. Volgens Braziliaanse media zou hij nooit in levensgevaar hebben verkeerd.

De schotenwisseling begon volgens lokale media door toedoen van een drugshandelaar. Die schoot plots op politieagenten. Die waren met veel machtsvertoon in het gebied aanwezig, nadat eerder op de dag een lid van de militaire politie was gedood tijdens een patrouille.
De drugscrimineel schoot een agent in het gezicht, waarna een vuurgevecht ontstond. De Nederlandse man werd geraakt tijdens dat gevecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten