vrijdag 7 december 2018

Gemeenschappelijk Hof van Justitie Curaçao, Bonaire, Aruba, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius streeft naar 'Caribisering'

Hof wil goede mix rechters en gerechtssecretarissen juist ook onder zij die geboren zijn op een van de eilanden


Vicepresident Raad van State, Thom de Graaf, ziet graag intensivering samenwerking met Hof


Caribisering van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Curaçao, Bonaire, Aruba, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius is een van de doelen die het Hof zich gesteld heeft; het vinden van een goede mix aan rechters en gerechtssecretarissen juist ook onder zij die geboren zijn op een van de eilanden en dus vertrouwd zijn met de taal en cultuur. Mede om die reden belegde het Hof onlangs een netwerkbijeenkomst, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 7 december 2018. 

De vicepresident van de Raad van State, Thom de Graaf, heette het gezelschap van harte welkom. De bijeenkomst werd door WeConnect in samenwerking met de Raad van State georganiseerd. De Raad werkt nauw samen met het Hof en als het aan de kersverse vicepresident ligt wordt die samenwerking geïntensiveerd. Hij toonde zijn betrokkenheid bij de eilanden en refereerde naar zijn periode als burgemeester van Nijmegen ‘een stad met een vrij grote Antilliaanse bevolking’- en naar zijn periode als minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

'We zijn het Hof met verreweg de langste naam!', grapte Hofpresident Eunice Saleh, die een uiteenzetting over de inrichting van het Hof speciaal voor - voornamelijk - Antilliaanse studenten en professionals gaf die geïnteresseerd zijn in een carrière bij het Hof.

Aansluitend presenteerde Saleh zich aan de studenten en professionals onder meer door te vertellen over haar eigen carrière. Hoe ze als dochter van een rechter juist géén rechten ging studeren maar gezondheidswetenschappen in Maastricht. Hoe ze juist níet bij het Hof wilde werken en uiteindelijk beëdigd werd als Hof-president per januari 2017. Zo wilde ze aangeven, dat het soms zo kan lopen in het leven en dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten