donderdag 13 december 2018

Peuter van 2 jaar gevonden in de buurt van de grens Mexico-VS zonder ouders

Meisje vastgebonden op lichaam 17-jarige jongen op verzoek vermoeide moeder


Amerikaanse grenspolitie-agenten die in de buurt van de 'U.S./Mexico International Border' werken, vonden onlangs een peuter van twee jaar, dat zonder haar ouders op reis was, zo bericht de U.S. Customs and Border Protection maandag 10 december 2018.

Op 27 november, om ongeveer zes uur 's avonds, arresteerden Border Patrol-agenten zes ongedocumenteerde vreemdelingen twee mijl ten noorden van de grens bij Campo. Reizend binnen de groep was een twee jaar oud kind, dat op de borst van een 17-jarige jongen was vastgebonden.

Volgens de jongen was de peuter de avond tevoren, op 26 november, bij haar moeder, maar ze werd moe en vroeg of een van de groepsleden haar dochter mocht dragen. De 17-jarige jongen, die alleen reist, bood aan om het kind te dragen terwijl de moeder rustte. De jongen vertelde ook, dat hij op de grens van de VS/Mexico International nog steeds het kind bij zich had.

Zijn groep scheidde zich voordat ze de grens met de Verenigde Staten overstak en de jongen kon de moeder van het meisje niet vinden. Zijn groep werd vervolgens twee mijl ten noorden van de grens nabij Campo opgepakt. Het kind werd overgebracht naar een lokale kinderverzorgingsfaciliteit.
De autoriteiten proberen haar te herenigen met haar moeder.

Meerdere leden van de groep beweerden leden te zijn van de zogenaamde karavaan.

(Suriname Mirror/U.S. Customs and Border Protection)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten