donderdag 13 december 2018

Parman International bv moet 100 miljoen dollar vrijgeven voor verzekeringsmaatschappij Ennia op Curaçao

Op instructie rechter in New York dient Ansary Ennia/CBCS toegang te geven tot 100 miljoen dollar


Parman International bv van de Amerikaanse eigenaar Hushang Ansary moet 100 miljoen dollar cash, bijna 180 miljoen gulden, beschikbaar stellen aan verzekeringsmaatschappij Ennia op Curaçao. Anders gezegd, Parman moet eraan meewerken dat Ennia kan beschikken over dit bedrag dat op de rekening van Ennia Caribe Leven bij Merrill Lynch staat. Dat heeft de rechter van de US Bankruptcy Court Southern District of New York gisteren, op de eerste dag van de zitting, bepaald, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 13 december 2018.

Ennia Caribe Holding en andere Enniaentiteiten hebben in nauwe samenwerking met de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een rechtszaak aangespannen tegen hun eigenaar Ansary, die via Parman de aandelen in Ennia bezit. Doel is erkenning in de Verenigde Staten (VS) van de in juli door het Curaçaose gerecht uitgesproken noodregeling, waarmee de CBCS tijdelijk het bestuur bij de verzekeraar heeft overgenomen om - in het belang van de polishouders en verzekerden - de solvabiliteitspositie te herstructureren.

De gelden die Parman buiten het bereik van Ennia had geparkeerd, moeten weer ter beschikking komen van de verzekeraar.

Op instructie van de rechter in New York dient Ansary in te stemmen om Ennia/CBCS toegang te geven tot in ieder geval 100 miljoen dollar. De Ennia-bedrijven bezitten bij Merrill Lynch in de VS 117 miljoen dollar aan cash plus nog eens voor circa 170 miljoen dollar aan waardepapieren, maar kunnen er zelf niet bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten