donderdag 13 december 2018

Fietser op Anton Dragtenweg dodelijk aangereden door automobilist met slok teveel op

Automobilist meldt zich kort na aanrijding bij politie

Man dacht in eerste instantie hond te hebben aangereden, maar bij thuiskomst zag hij de schade aan de auto


Een nog niet geïdentificeerde fietser is vanochtend, donderdag 13 december 2018, omstreeks kwart voor vijf, dodelijk aangereden door een auto, waarvan de bestuurder een slok teveel op had, op de Anton Dragtenweg tussen de Advocaatstraat en de Kasudjiweg.

Agenten van het bureau Geyersvlijt vonden het zwaar verminkte slachtoffer op het wegdek alsook een rijwiel. De verwondingen zijn van dien aard, dat de politie vooralsnog niet kan aangeven tot welke bevolkingsgroep de man behoort, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Niet lang na de melding van de vermoedelijke aanrijding meldde de 35-jarige automobilist R.B. zich op het politiebureau Geyersvlijt. De man verklaarde, dat hij in eerste instantie dacht een hond te hebben aangereden op de Anton Dragtenweg, op het gedeelte waar de overleden fietser aangetroffen is. Toen hij thuis kwam en de schade aan zijn auto zag, kreeg hij het vermoeden, dat hij mogelijk een mens aangereden moest hebben, vandaar dat hij zich had gemeld bij de politie.

B. is vervolgens door de politie onderworpen aan een blaastest. Daarbij kwam vast te staan, dat het alcoholpromillage in zijn lichaam hoger was dan toegestaan.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie.

Nabestaanden of zij die denken deze fietser te kennen worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van het bureau Geyersvlijt. Dit politiebureau is te bereiken op de telefoonnummers 451677 of 453570.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten