donderdag 13 december 2018

Benz Abas door president Bouterse beëdigd tot Buitengewoon en Gevolmachtigd ambassadeur voor Indonesië

(Bron foto: NII)
'Abas heeft de eerste opleiding van het Suriname Diplomaten Instituut met succes afgerond'


Benz Abas is woensdag 12 december 2018 in het presidentieel paleis door president Desi Bouterse beëdigd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname voor Indonesië. Voor het staatshoofd was het volgens het Nationaal Informatie Instituut (NII) 'een genoegen om conform de Wet op Buitenlandse Dienst één van de participanten die de eerste opleiding van het Suriname Diplomaten Instituut (SDI) met succes heeft afgerond, te mogen beëdigen'. 

De voornaamste taak die de ambassadeur heeft meegekregen van de president is het behartigen van nationale belangen, in het kader van de goede betrekkingen die reeds jarenlang bestaan tussen Suriname en Indonesië. De verdere versteviging en uitdieping van de relatie tussen beide landen, waarbij op basis van wederzijds voordeel de ontwikkeling van onze landen en volkeren wordt bevorderd, behoort ook tot de taken die de diplomaat mee heeft gekregen van het staatshoofd.

Suriname onderhoud sinds 1890 historische banden en vanaf 24 januari 1976 diplomatieke betrekkingen met Indonesië.

Indonesië is ‘s werelds grootste eilandstaat en heeft de grootste economie in Zuidoost-Azië. Het land is lid van de G-20 en is geclassificeerd als een nieuwe geïndustrialiseerd land. Verder wordt Indonesië gekenmerkt als de derde grootste democratie in de wereld.

'U zult dus naast het behartigen van de belangen van de Republiek Suriname en haar burgers in het buitenland, ook activiteiten coördineren om buitenlandse investeringen te stimuleren, die kunnen bijdragen aan het realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen alsmede het bevorderen van de bijdrage van de Surinamers in de diaspora aan de nationale ontwikkeling en het bevorderen van de toeristenstroom vanuit uw land van accreditatie naar Suriname', gaf Bouterse aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten