donderdag 13 december 2018

Ongeloof op social media over foto van kind spelend in een rivier met jaguars...

Het kind is Tiago Silveira uit Brazilië en is sinds zijn babytijd opgegroeid met de jaguars

(Bron foto: La Verdad Noticias)


De foto van een kind dat in een rivier zwemt en speelt met twee levende volwassen jaguars is recent op social media viraal gegaan en veel mensen hebben verklaard, dat de afbeelding nep is en is bewerkt met Photoshop of een ander computerprogramma. De foto is echter echt en geeft een moment weer zoals het kind dagelijks leeft.

De afbeelding toont het kind in het water met de twee jaguars en een hond, het lijkt zelfs alsof een van de katachtigen hem knuffelt terwijl de ander naar de camera kijkt. Het kind dat op de foto verschijnt is de 12-jarige Tiago Silveira uit Brazilië en hij is sinds zijn babytijd naast deze wilde dieren opgegroeid, omdat zijn ouders - Leandro Silveira en Anah Jacomo - biologen zijn en ze hem jarenlang dicht bij deze twee jaguars en andere dieren hebben gehouden.


Over de foto zegt Tiago: 'Veel andere mensen houden van jaguars en willen ze van dichtbij ontmoeten. Het is goed om een ​​deel van mijn ervaring te laten zien aan degenen die niet zoveel geluk hebben gehad als ik.'

Tiago's ouders helpen bij het coördineren van het Instituto Onça-Pintada, 50 hectare, in hun geboorteland Brazilië, waar verschillende wilde dieren leven en bezoekers niet mogen binnenkomen, maar ze zijn experts op het gebied van katachtigen. Sommige van de jaguars groeiden op met Tiago en werden zelfs vrienden.

De ouders van het kind gaven aan dat 'het deel uitmaakt van hun dagelijks leven, er is niets vreemds aan de hand', dus het kind was geen seconde in gevaar terwijl de foto werd genomen.


(Suriname Mirror/The Yucatan Times//La Verdad Noticias/ProyectoGeo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten