dinsdag 11 december 2018

Meteorologische Dienst waarschuwt voor zware regenval

Paramaribo weer eens deels onder water door slecht onderhouden, verwaarloosde, ontwatering


Grote delen van Paramaribo zijn ondergelopen, terwijl ook de andere districten hun deel van overtollige regenval te verduren hebben, schrijft Starnieuws vandaag, dinsdag 11 december 2018. De ondergelopen straten zorgen weer voor veel overlast en gevaar bij kanalen waar straten niet meer te onderscheiden zijn. En weer wordt pijnlijk duidelijk, dat de regering de juiste structurele aanpak van de ontwatering negeert.

In Paramaribo-Noord drijft de waterbegroeiing van de Boomskreek op straat, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 11 december 2018. Veel scholen zijn ondergelopen, waardoor scholieren door het vuile water naar en van het schoolterrein moeten lopen.

De Meteorologische Dienst zegt, dat de buien op sommige plaatsen zwaar zijn en soms gepaard gaan met windstoten. Aan het eind van de nacht voorspelt de Meteodienst nevel en mist op sommige plaatsen. Er wordt gewaarschuwd voor wateroverlast, rukwinden en blikseminslag.

Na woensdag wordt mooi weer voorspeld voor het kustgebied.

In de afgelopen 24 uur is de meeste regen gemeten op Alliance met 69 mm, Palumeu volgt met 35,1 en Zorg en Hoop met 34 mm.

Ook voor de nacht wordt regen voorspeld voor Paramaribo, Marowijne, Nickerie, Brokopondo en Sipaliwini.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten