dinsdag 11 december 2018

Angstige momenten voor paraglider verstrikt in elektriciteitslijnen in Venezolaanse deelstaat Táchira

Paraglider kon binnen een uur uit zijn hachelijke situatie worden bevrijd


Een paraglider beleefde de schrik van z’n leven toen hij zondag 9 december 2018 verstrikt raakte in enkele elektriciteitslijnen in de Venezolaanse deelstaat Táchira. De stroom moest een uur lang worden afgesloten om de man te redden. 

De Venezolaanse energiemaatschappij Corpoelec liet op Twitter weten, dat de bewoners van de regio het een tijdlang zonder elektriciteit zouden moeten doen. Dat is op zich niet vreemd: verschillende delen van het land worden wel vaker geplaagd door stroomonderbrekingen.

Maar, de reden voor deze onderbreking was wel heel bijzonder. Een paraglider was erin geslaagd om met zijn parachute een stel elektriciteitslijnen te raken. De man raakte verstrikt en kon geen kant meer uit.


Gelukkig raakte hij geen lijnen die effectief onder stroom zaten, volgens minister van Energie Luis Motta Dominguez. De paraglider werd minder dan een uur later uit zijn hachelijke situatie bevrijd.

Het is niet duidelijk of hij er verwondingen aan overhoudt. De stroomstoring had wel een invloed op 360 gebouwen in de staat, waar die dag gestemd zou moeten worden voor de gemeenteraadsverkiezingen, meldt Dominguez. Sowieso was de opkomst erg laag, doordat de oppositie de verkiezingen hebben geboycot.



(Suriname Mirror/Het Laatste Nieuws/BBC/Twitter/Noticias al Dia y a la Hora/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten